Sociale kaart

De sociale kaart van ons netwerk is een kaart voor autisten, ouders/verzorgers en hulpverleners met in hoofdzaak het actuele hulpaanbod van de regio Midden-Holland, Holland Rijnland en de Haaglanden. Tevens vind je op de kaart organisaties die landelijk werken zoals de NVA en het CCE. Indien u informatie tegenkomt die niet klopt en/of er ontbreekt informatie, stuur een mail naar de coördinator.

Onderstaand vind je welke gemeenten onder welke locatie vallen

Haaglanden > Den Haag, Delft, Leidschendam-Voorburg (Stompwijk, Leidschendam, Voorburg), Midden-Delfland (Den Hoorn, Maasland en Schipluiden), Pijnacker-Nootdorp (Delfgauw, Nootdorp en Pijnacker) Rijswijk, Wassenaar, Westland (Wateringen, ’s Gravenzande, de Lier, Monster, Naaldwijk en Westland) en Zoetermeer.

Holland Rijnland > Alphen a/d Rijn (Alphen a/d Rijn, Boskoop, Rijnwoude), Hillegom, Kaag en Braassem (Alkemade, Jacobswoude), Katwijk (Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg), Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop (Ter Aar, Liemeer), Noordwijk (Noordwijk, Noordwijkerhout, de Zilk), Oegstgeest, Teylingen (Sassenheim, Voorhout en Warmond), Voorschoten en Zoeterwoude.

Midden-Holland > Holland -Bodegraven-Reeuwijk (Bodegraven, De Meije, Nieuwerbrug, Reeuwijk), Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard (Nederlek, Ouderkerk, Vlist, Bergambacht en Schoonhoven, Stolwijk, Ammerstol, Haastrecht, Berkenwoude, Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Gouderak), Waddinxveen en Zuidplas Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen-Moerkapelle)

Filter op locatie

Filter op leeftijdscategorie

Filter op onderwerp

Aut of the blue

De Autisme Belevingswandeling  (ABW) voert je langs verrassende elementen in de natuur of de cultuur. De gids wijst je op bijzondere verschijnselen, vertelt er een beeldend verhaal bij en maakt dan een brug naar de leefwereld van iemand met autisme. Ook laat hij je enkele oefeningen doen. Zo ervaar je op een unieke wijze hoe iemand met autisme naar het leven kan kijken. En hoe het is om in onze samenleving net even anders te zijn en toch mee te doen. Hierbij bespreekt hij niet alleen de bekende en minder bekende theorieën rond autisme, maar vertelt ook zijn eigen levensverhaal.

Tevens biedt men de autisme audiotour.

Cass18+
De stichting CASS18+ is een netwerk van professionele GGZ hulpverleners dat zich inzet voor verbetering van de diagnostiek en behandeling van autisme bij volwassenen in Nederland. CASS18+ streeft daarmee naar integratie van autisme in de volwassenenpsychiatrie. CASS18+ is in 2005 geïnitieerd door dr. C.C. Kan, psychiater. Inmiddels hebben vele professionals  (psychiaters, GZ-psychologen, SPV) uit alle regio’s van Nederland, die zich in de dagelijkse praktijk bezig houden met autismespectrumstoornissen (ASS), zich bij het initiatief aangesloten. De huidige voorzitter van CASS18+ is dr. E.M.A. Blijd-Hoogewys, klinisch psycholoog.
Winford particulier onderwijs
Winford heeft negen particuliere basisscholen in Amsterdam, Amsterdam Bilingual/Tweetalig, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Den Haag, Leiden, Rotterdam en Utrecht. De scholen worden niet door de overheid bekostigd. De Winford basisscholen vallen onder de Winford Holding, samen met de scholen voor voortgezet onderwijs van Winford. Al onze Winford scholen zijn erkend en geregistreerd bij de overheid, met een zogenaamd BRIN nummer. Dat betekent dat leerplichtige kinderen op onze school onderwijs mogen volgen en onze scholen voldoen aan de kwaliteitseisen die de overheid aan het basisonderwijs stelt.Winford basisonderwijs bereidt leerlingen voor op het volgen van bij hen passend voorgezet onderwijs. Winford Voortgezet Onderwijs leidt op voor het diploma vmbo-t (mavo), havo en vwo. Deze diploma’s geven toegang tot het middelbaar en hoger beroepsonderwijs en het wetenschappelijk onderwijs.

Speciaal onderwijs Leiden

Het is voor ouders niet altijd makkelijk de weg te vinden in onderwijsland, zeker niet als een kind speciale onderwijsondersteuning nodig heeft. Met deze gezamenlijke website willen de Leidse scholen voor speciaal (basis)onderwijs ouders en leerlingen laten zien hoe het speciaal (basis)onderwijs is georganiseerd en wat we te bieden hebben.

Alles is anders- zwemschool

Voor kinderen die in het regulier zwemonderwijs niet tot hun recht komen, hebben wij een passend plekje!

Stichting Milo

Zorgverlening aan kinderen en volwassenen met communicatief meervoudige beperkingen

Fonteynenburg

"Een gewoon leven leiden. Dat is niet altijd zo makkelijk als het klinkt. Fonteynenburg ondersteunt en begeleidt mensen met een psychische kwetsbaarheid om zelfstandig te wonen, leven en werken. Cliënten werken samen met begeleiders en ervaringsdeskundigen aan herstel op een manier die bij de cliënt past.

Dit betekent samen energiek en vol vertrouwen aan de slag. We bieden begeleiding in de thuissituatie en in beschermde woonvormen. We bieden bijzondere expertise aan cliënten met een psychische kwetsbaarheid in combinatie met een verstandelijke beperking, doof- en slechthorendheid, verslaving en forensische problematiek. Dit doen we alweer sinds 1970! Mensen die daardoor psychosociale problemen hebben bij wonen, werken en leven.

Samen werken we aan kracht en herstel zodat een gewoon leven leiden weer mogelijk wordt. Wij werken in de regio Haaglanden. Wij begeleiden je op verschillende manieren. Wij kunnen bij jou thuis komen, maar je kunt ook bij ons wonen. Samen zorgen we voor goede begeleiding bij je dagelijkse activiteiten en werken we aan jouw eigen mogelijkheden. Zodat je gewoon kunt wonen, werken en leven. Samen maken we mogelijkheden waar!"

Stichting Anton Constandse

"Stichting Anton Constandse heeft ten doel ondersteuning te bieden aan mensen met een ernstige psychische aandoening zodat zij met succes en naar tevredenheid hun leven kunnen inrichten naar eigen inzicht in een omgeving die daarbij past.
Stichting Anton Constandse biedt mensen met een ernstige psychische aandoening een passende woonplek, individuele ondersteuning en activering teneinde hen in staat te stellen een zo goed en zinvol mogelijk bestaan op te bouwen. De stichting werkt daarbij vanuit de visie van herstelondersteuning.
Vanuit meer dan 100 locaties ondersteunen wij ruim 1500 cliënten met een ernstige psychiatrische aandoening bij hun herstelproces. Wij hebben een gedifferentieerd aanbod, waaronder algemene psychiatrische zorg, jongeren, mensen met Korsakov, ASS (Autisme Spectrum Stoornis) of dubbele problematiek (verslaving of een lichamelijke beperking)."

Yulius

" Zorg

Yulius is specialist in de behandeling van kinderen, jongeren en volwassenen met psychiatrische problemen. Jaarlijks behandelen we meer dan 10.000 mensen met lichte of ernstige klachten. De meeste mensen worden in hun eigen omgeving begeleid en behandeld: thuis, in de wijk, bij de huisarts of op een polikliniek. Soms zijn de klachten zo ernstig dat tijdelijke opname of verblijf in een beschermde woonomgeving nodig is.

Onderwijs

We zijn ook specialist op het gebied van speciaal onderwijs voor bijna 1.500 kinderen en jongeren met psychiatrische problemen. Yulius heeft drie basisscholen en diverse middelbare scholen voor vmbo en havo. Sommige leerlingen zijn ook in behandeling bij Yulius. We geven ook advies aan het regulier onderwijs over de begeleiding van leerlingen met psychiatrische problemen."