Sociale kaart

De sociale kaart van ons netwerk is een kaart voor autisten, ouders/verzorgers en hulpverleners met in hoofdzaak het actuele hulpaanbod van de regio Midden-Holland, Holland Rijnland en de Haaglanden. Tevens vind je op de kaart organisaties die landelijk werken zoals de NVA en het CCE. Indien u informatie tegenkomt die niet klopt en/of er ontbreekt informatie, en/of u kunt iets niet vinden stuur een mail naar de coördinator.

Onderstaand vind je welke gemeenten onder welke locatie vallen

Haaglanden > Den Haag, Delft, Leidschendam-Voorburg (Stompwijk, Leidschendam, Voorburg), Midden-Delfland (Den Hoorn, Maasland en Schipluiden), Pijnacker-Nootdorp (Delfgauw, Nootdorp en Pijnacker) Rijswijk, Wassenaar, Westland (Wateringen, ’s Gravenzande, de Lier, Monster, Naaldwijk en Westland) en Zoetermeer.

Holland Rijnland > Alphen a/d Rijn (Alphen a/d Rijn, Boskoop, Rijnwoude), Hillegom, Kaag en Braassem (Alkemade, Jacobswoude), Katwijk (Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg), Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop (Ter Aar, Liemeer), Noordwijk (Noordwijk, Noordwijkerhout, de Zilk), Oegstgeest, Teylingen (Sassenheim, Voorhout en Warmond), Voorschoten en Zoeterwoude.

Midden-Holland > Bodegraven-Reeuwijk,  Gouda, Krimpenerwaard (Nederlek, Ouderkerk, Vlist, Bergambacht, Schoonhoven, Stolwijk, Ammerstol, Haastrecht, Berkenwoude, Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek en Gouderak), Waddinxveen, Zuidplas (Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen-Moerkapelle).

Filter op locatie

Filter op leeftijdscategorie

Filter op onderwerp

Kompass

KompAss is gespecialiseerd in de begeleiding van mensen met autisme en hun omgeving. Wij hanteren geen leeftijdsgrens, onze begeleiders kunnen in iedere levensfase ondersteuning bieden. Naast individuele begeleiding biedt KompAss groepsbegeleiding binnen ons persoonlijk ontwikkelcentrum WorkAut en respijtzorg in de vorm van activiteiten en logeren.

Kompass is lid van ons netwerk en de organisatie is derhalve ook te vinden onder 'deelnemers'.

Voorzet

Eén organisatie die re-integratie, jobcoaching,behandeling, ambulante woon- en onderwijs begeleiding en begeleiding tijdens vakantie en bij vrije tijd biedt aan mensen met een autisme spectrum stoornis. Multidisciplinair team met korte lijnen!

Voorzet  is lid van ons netwerk en de organisatie is derhalve ook te vinden onder 'deelnemers'.

Autizorg

Autizorg biedt specialistische begeleiding voor zowel volwassenen als kinderen met autisme, ADHD/ADD, niet-aangeboren hersenletsel en/of een verstandelijke beperking. Daarnaast organiseert Autizorg in samenwerking met Welzijnskwartier Lisse maandelijks een contactgroep voor mensen met autisme in de leeftijd van 18-35 jaar.

Beschermd wonen light

Een samenwerking van Prodeba, Cardea en de Binnenvest. Beschermd Wonen Light is bedoeld als tussenvorm tussen beschermd wonen en zelfstandig wonen.

Buurtkastjes

Overzicht van voedselkasten. Daar kunnen mensen achterlaten wat ze kunnen missen, en/of ophalen wat ze nodig hebben!

Flink

Ik ben, ik voel en ik wil: pas als je weet wie je bent en wat je wensen en behoeften zijn, kun je zeggen ‘ik wil’. Flink! is een training voor het ontwikkelen van zelfbewustzijn, ego-sterkte en sociale weerbaarheid bij mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Flink! begint bij de basis van voelen en bewust worden en gaat dan pas over naar het op de juiste manier uiten van je wensen en behoeften.

Flink! laat mensen met een verstandelijke beperking ervaren dat ze zich prettiger kunnen voelen, zelfverzekerder kunnen zijn en sociale contacten kunnen leggen en onderhouden.

Voor mensen met een matige (IQ 35-50) tot lichte (IQ 50-85) verstandelijke beperking.

Iksimij

Als je zintuigelijke wereld anders is dan die van anderen……….

Wat nou als je wereld geregeerd word door zintuigen die anders werken? Als je je zintuigelijke wereld anders waarneemt dan je omgeving?

Ik ben een van die mensen met autisme bij wie dat het geval is. Ik heb naast klassiek autisme ook een ernstige sensorische informatieverwerkingsstoornis. Iets wat mijn leven erg beïnvloed.

Maar wat hebben autisme en zintuigelijke informatieverwerking eigenlijk met elkaar te maken? Welke problemen en kenmerken kun je bij iemand aantreffen die problemen op dit gebied heeft? Daarover gaat deze website.

Client ondersteuning plus

ClientondersteuningPLUS kunt u gratis inschakelen wanneer u een Wlz indicatie heeft en woont in een regio waarvoor wij gecontracteerd zijn