Sociale kaart

De sociale kaart van ons netwerk is een kaart voor autisten, ouders/verzorgers en hulpverleners met in hoofdzaak het actuele hulpaanbod van de regio Midden-Holland, Holland Rijnland en de Haaglanden. Tevens vind je op de kaart organisaties die landelijk werken zoals de NVA en het CCE. Indien u informatie tegenkomt die niet klopt en/of er ontbreekt informatie, en/of u kunt iets niet vinden stuur een mail naar de coördinator.

Onderstaand vind je welke gemeenten onder welke locatie vallen

Haaglanden > Den Haag, Delft, Leidschendam-Voorburg (Stompwijk, Leidschendam, Voorburg), Midden-Delfland (Den Hoorn, Maasland en Schipluiden), Pijnacker-Nootdorp (Delfgauw, Nootdorp en Pijnacker) Rijswijk, Wassenaar, Westland (Wateringen, ’s Gravenzande, de Lier, Monster, Naaldwijk en Westland) en Zoetermeer.

Holland Rijnland > Alphen a/d Rijn (Alphen a/d Rijn, Boskoop, Rijnwoude), Hillegom, Kaag en Braassem (Alkemade, Jacobswoude), Katwijk (Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg), Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop (Ter Aar, Liemeer), Noordwijk (Noordwijk, Noordwijkerhout, de Zilk), Oegstgeest, Teylingen (Sassenheim, Voorhout en Warmond), Voorschoten en Zoeterwoude.

Midden-Holland > Bodegraven-Reeuwijk,  Gouda, Krimpenerwaard (Nederlek, Ouderkerk, Vlist, Bergambacht, Schoonhoven, Stolwijk, Ammerstol, Haastrecht, Berkenwoude, Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek en Gouderak), Waddinxveen, Zuidplas (Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen-Moerkapelle).

Filter op locatie

Filter op leeftijdscategorie

Filter op onderwerp

Auticafé Zuidplas

Het Auticafé is een omgeving waar jongeren zich thuis kunnen voelen. Ze ontmoeten anderen en vinden er vrienden. Ze kunnen er chillen, muziek luisteren, een leuke activiteit doen, kletsen, drankje drinken, dansen, een keer samen gamen of een film kijken. Soms komt er een spreker iets vertellen over een onderwerp dat met autisme te maken heeft.

Silence-café

Silencecafé is een vrijwilligersorganisatie die wil dat iedereen uit kan gaan. Iedereen betekent dus ook prikkelgevoelige mensen of zij die niet houden van herrie.

Handicap.nl

Er is niet één oplossing voor alle mensen met een handicap. Iedereen kan op zijn of haar eigen manier wel een steuntje in de rug gebruiken. Dankzij de bijdragen van donateurs werkt HandicapNL aan veel verschillende projecten die mensen met een handicap écht vooruithelpen. Het is noodzakelijke ondersteuning die niemand anders oppakt en die niet geregeld wordt door overheid of zorgverzekeraar.

Bekijk hier alle projecten!

 

Stichting Lumen

Lumen is een onafhankelijke regionale organisatie die zich inzet voor mensen met psychische aandoeningen, psychosociale problemen en/of verslavingsproblematiek. Lumen geeft adviezen vanuit clientperspectief en ondersteunt bij persoonlijk en maatschappelijk herstel door middel van vrijwilligerswerk, inloopactiviteiten, workshops en cursussen.

ONTMOETEN Lotgenotencontact, inloop en opvang

 • Inloophuis psychiatrie> Leiden di t/m za 19.30-22.30, zo 15.00-18.00; Oegstgeest ma, wo en vr 13.00-16.00
 • Lotgenotencafé> Leiden do 13.30-16.30
 • Zelfhulp- en lotgenotengroepen> Krachtcirkel; op meerdere locaties in Holland-Rijnland
 • Respijthuizen> Leiden (voor mensen uit Leiden, Oegstgeest, Leiderdorp, Voorschoten en Zoeterwoude) Alphen a/d Rijn (voor mensen uit Alphen a/d Rijn, Nieuwkoop en Kaag&Braassem)

LEREN Scholing en persoonlijke ontwikkeling; doorlopend aanbod van scholing en activiteiten gericht op:

 • Persoonlijk en maatschappelijk herstel> Cursus Zicht op herstel> verschillende plaatsen Leidse regio, de Rijnstreek en de Duin- en Bollenstreek
 • (Door)ontwikkelen van ervaringskennis- en deskundigheid

WETEN Voorlichting en beeldvorming; beleidsondersteuning en collectieve belangenbehartiging

 • Ervaringsdeskundige voorlichters, informatie voorlichting, deskundigheidsbevordering sociaal domein
 • Lumen adviesgroep, inzet ervaringsdeskundigen in beleidsondersteuning gemeenten en op congressen, symposia en conferenties

DOEN Ervaringsdeskundige, onafhankelijke clientondersteuning

 • Informatie- en steunpunt> STIP Leiden wo 10-12, STIP Hillegom 12.30-14.00
 • Vliegende brigade
 • Crisiskaartconsulenten
 • Arbeidsmaatjes/participatiemaatjes
Werkgebied: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten, Zoeterwoude
De Haardstee

Zoek je hulp bij wonen, werken en vrije tijd? De Haardstee begeleidt mensen met een verstandelijke en/of psychiatrische beperking. Wij komen bij mensen thuis, bieden dagbesteding en hebben verschillende woonlocaties. Onze begeleiding kenmerkt zich door betrokkenheid en een open houding. We hebben veel aandacht voor ontwikkeling. En onze praktische aanpak is uniek. Bij ons kunnen mensen van 18 jaar en ouder terecht.

Stichting070Watt

Als Jeugdhulp aanbieder verzorgen wij leer-werktrajecten, dagbestedingstrajecten en beschutte stages voor jongeren waarbij het perspectief en de positieve ervaring voorop staan.

Kidsproof.nl

Op Kidsproofplus.nl vind je fijne en verrassende toegankelijke uitjes voor kinderen met een beperking!

De Opstap

De Opstap biedt kleinschalige zorg aan kinderen en jongeren met autisme, ADHD,  angst- en hechtingsproblematiek.
Ons specialisme is het aanbieden van dierondersteunde interventies. Tevens is er aandacht voor het gezin.

Leontienhuis

Begeleiding m.b.t. eetproblematiek. Grotendeels door ervaringsdeskundigen.