1 t/m 11 oktober Themaweek Autisme Digitaal over autisme en het lichaam

Van 1 t/m 11 oktober 2023 organiseert Autisme Digitaal een themaweek over autisme en het lichaam. Bij autisme denken veel mensen aan het brein en je geest. Maar autisme kan ook invloed hebben op de rest van je lichaam. Denk bijvoorbeeld aan niet kunnen voelen, lichaamsbeweging, onhandigheid, stress, spanning of voeding. Autisme Digitaal zal deze week elke dag activiteiten organiseren, van webinars en online groepsgesprekken tot thema blogs. 

Meer informatie: https://www.autismedigitaal.nl/themaweek-autisme-lichaam/ 

Online gespreksgroepen
Deze themaweek is tevens de aftrap van drie nieuwe online gespreksgroepen. Er starten twee gespreksgroepen verken je autisme, een gemengde groep (start 2 oktober) en één groep voor vrouwen met autisme (start 10 oktober). Daarnaast start op 11 oktober een groep voor ouders met autisme. De gespreksgroepen zijn bedoeld voor autistische personen. Vooraf aanmelden is noodzakelijk.

Meer informatie en aanmelden: https://www.autismedigitaal.nl/activiteiten/gespreksgroepen/ 

Webinars
Op 5 oktober om 20:00 geeft Marten Ketelaar de webinar Bewegen en het autistisch lichaam: aanrader of niet? In deze webinar zal Marten zijn persoonlijke ervaringen delen met lichaamsbeweging als een autistisch persoon.

Op 9 oktober om 20:00 geeft B’Elenna Leenders de webinar Autisme en stimmen: “zit nou eens stil!” B’Elenna zal verschillende visies op autistisch stimmen behandelen, evenals tips en adviezen voor mensen met autisme en hun omgeving. Deelname aan beide webinars is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk.

Meer informatie en aanmelden: https://www.autismedigitaal.nl/activiteiten/webinars/ 

Blogs
Vanuit het blog project Autisme is veelzijdig zullen zes thema blogs worden gepubliceerd. In onder andere ‘Mijn lichaam weet wat mijn hoofd niet weet’ en ‘Belijf mijn autisme’ onderzoeken bloggers de relatie tussen autisme en het lichaam.

Meer informatie:  https://www.autismedigitaal.nl/veelzijdig/thema/autisme-en-het-lichaam/ 

Wat is Autisme Digitaal?
Autisme Digitaal is een stichting waarin meer dan 40 autistische volwassenen samenwerken. Het doel van de stichting is om informatie te geven over autisme, vooral vanuit het perspectief van volwassenen met autisme. Dit doen zij door middel van blogs, gratis webinars en gespreksgroepen.